prostia e calitatea oamenilor dobitoci.



citind blog dupa blog, am ajuns pe blogul unei fatutze de 15 ani care la un moment dat isi pune intrebarea:" cum se face ca pe masura ce evoluam, lumea devine tot mai involuata?"

sincer va spun ca nu ma asteptam ca o fragezime intelectuala ca si ea sa puna o asemenea intrebare cu un bagaj atat de greu. sa nu mi-o luati in nume de rau ca ma refer la ea ca si fragezime intelectuala... dar ea isi mai pune si intrebarea daca a iubit vreodata. dar despre asa ceva, alta data...

problema nu e ca ea a observat asta, ci ca fiecare dintre noi vedem asta zi de zi. si nu doar ca o vedem da` integram in vietile noastre acest fapt anormal ca pe o normalitate fatidica din care nu putem scapa.

in educatia pruncilor incepe sa se puna din ce in ce mai mult accent pe calitatile si pe cunostiinta de a opera un calculator. in anumite tari din vest, in scoli, temele si lucrarile se fac direct pe calculator. in cativa ani asa va fi si la noi. oare are rost sa ne miram ca oamenii incep sa scrie tot mai urat?

in fond nu conteaza cum scrii cu pixul cata vreme esti un as la tastatura si poti scrie fara sa te uiti la tastatura. nu? tin minte ca noi faceam ore de caligrafie. acum nu cred ca se mai fac. eventual daca se fac, sunt mai simple aceste ore. vrei sa scrii caligrafic? foarte simplu: schimba fontul pe Lucida Calligraphy(my fav) si totul e rezolvat.

sunt curios cati dintre voi mai stiti sa scoateti un radical fara calculator. sau sa faceti o inmultire de genul ab x cd fara sa folositi altceva decat o foaie si un pix. nu-i asa ca e mai simplu sa folosim un calculator?

toate inventiile(plus, minus cateva) au aparut ca o dorinta de a imbunatati viata omului. laudabila intentie. dar mi se pare mie sau am invatat nu doar sa le folosim ci si sa abuzam de ele?

exemplu: calculatorul, inventat pentru asistenta in calcule f grele, l-am deturnat pentru jocuri si interactiune virtuala, filme si muzica piratate. tin minte ca eram la un moment dat la varu-mio in magazin si tanjeam dupa un calculator cat de cat bunicel pe care sa pot lucra, cand apare un prunc cu taica-so si ii cumpara ditamai statia grafica. motivatie? pai sa ii mearga toate jocurile.

masina. datorita ei distantele dintre oameni au fost reduse considerabil. se abuzeaza de ea? eu zic ca da. in momentul in care nu mai esti capabil sa mergi pe jos cateva sute de metrii ci iti iei masina:"ca sa ajung mai repede"... eu zic ca se abuzeaza.

telefonul. fara de care ar trebui sa asteptam zile intregi un raspuns de la cei dragi. foarte multa lume(nu toti!) il folosesc pe post de element de moda sau ascultat muzica si credeti-ma ca nu urasc mai tare aproape nimic decat sa se urce intr-un troleibuz doi prunci de la scoala si sa dea drumul la muzica tare la telefon... si daca se intampla sa fie si manele(ca in majoritatea cazurilor)... incep sa suflu greu.

apropo de asta. de ce oare atunci cand intr-un mijloc de transport, apar dj-eii ocazionali care ne pun dedicatii dupa dedicatii, nimeni nu reactioneaza? nimeni nu se uita urat... toti is pasivi. nu o data s-a intamplat ca intr-un mijloc de transport cineva sa asculte muzica si sa ma duc si sa ii spun fie sa dea mult mai incet fie ca nu vreau sa ii ascult muzica.

nu vreau sa va obosesc. o sa revin maine cu concluziile. (ce m-am enervat la faza cu telefonul....)

5 Comments »

  • gravatar lavi

    :) asta cu telefonu este la moda la noi.Cred ca si daca locuiesc intr-o coliba au mobil pe care asculta manele(nu au bani de reincarcat cartele sau ceva de genu ).Din pacate cred ca o sa fie si mai rau de atat..nici macar n-o sa se mai tasteze pt ca exista webcam si microfon ..la ce sa te mai obosesti.Referitor la ceea ce fac copiii acuma la scoala ..care caligrafie?deseneaza floricele, animalute copiaza ceea ce exista in manualele speciale refritor la ele si cam atat.Pt ce sa mai gandesti?

  • corect. nu mai gandi. las`ca gandim noi pentru tine. tu enjoy your life... care life? the easy one;)

  • gravatar Anonim

    mishu, referitor la ce spuneai, de fapt si tu faci acelasi lucru postand blogul tau. daca nu ai inteles aluzia, suna-ma sau aminteste-mi sa vorbim cand vi in cluj ca acum imi e lene sa scriu mult. pa

  • gravatar Anonim

    scuze, am uitat sa ma semnez. ovidiu stan

  • nu am prins aluzia. dar vorbim miercuri cand ne intalnim :) sunt curios unde bati.

Leave a comment