vreau sa fiu... mic:)


am citit un blog dragut azi... mai exact un post ca nu am avut rabdare sa citesc tot blogul:D dar postul respectiv era legat de simplitate si l-a scris anka..(a facut un comentariu la postul meu"de ce suntem mai buni noi ca... voi " daca vreti sa intrati si sa cititi)

si sper ca nu se supara ca i-am imprumutat o idee:)

idea ei generala era simplitate vs complicat... cu o concluzie faina, pe care va las sa o descoperiti voi.

si sincer nu mi-a venit sa cred ca mai sunt oameni care se gandesc la simplitate, avand in vedere ca ne place enorm de mult sa ne complicam vietile. asa de mult incat ne trezim de dimineata impovarati si fara chef de-a trai sau mai bine zis ne trezim direct obositi.

in urma cu ceva vreme am primit un mail, cred si voi, in care cel care l-a trimis zicea simplu si fain: "demisionez din functia de adult".

si mi s-a parut o idee asa de faina. sa fi din nou copil. sa nu ai griji. sa iti "decomplici"(dupa cum zice anka) viata. sa te joci. sa te bati si sa te impaci si totul sa dureze 2 minute.
sa urli cand nu primesti ce vrei. sa sari in brate la persoanele iubite. sa nu ai vederi politice.
sa nu fi rasist. (imi amintesc o vorba ce mi-a zis-o ovi-manga:"urasc rasismul si tiganii":D).numarul prietenilor tai sa fie direct proportional cu marimea rasului tau zgomotos.
sa te uiti la desene animate doar pentru ca iti plac imaginile. sa iti placa povestile si sa adormi in bratele celei care ti le citeste. sa nu iti pese cat face 2+3. sa iti areti anii pe degetele de la o mana. sa iti fie frica de intuneric. sa visezi in culori. sa visezi cu ochii deschisi.
sa iei bataie si sa adormi plangand. sa porti cheia legata la gat. sa plangi ca te-ai julit la genunchi. sa crezi ca daca iti pupa cineva julitura, nu o sa te mai doara. sa iti fie dor de ai tai... chiar daca ai tai sunt plecati doar la servici. sa te joci cu nisip. sa te murdaresti. sa sari prin balti.
sa te urci in copaci (chiar.. cand a fost ultima data cand te-ai urcat intr-un copac?).
sa ai regate si sa porti batalii de proportii gigantice impotriva celorlalti regi. sa ii crezi pe oamenii mari. sa crezi ca tatal tau e cel mai tare din univers... chiar mai tare decat chuck norris:D.
sa ii spui mamei poezii de 8 martie. sa te sperii cand ii vezi pe parintii tai bolnavi.
sa manaci gem pe ascuns. sa te prinda ca ai mancat gem pe ascuns. sa te bata ca ai mancat gem pe ascuns. sa te uiti in oglinda si sa vezi ca ti-a ramas gem pe nas:)).

am avut o copilarie fericita. plina de veselie, tristeti, batai, joaca, patzanii faine sau tragice...

acuma sunt om mare.... dar apropiatii mei stiu ca desi sunt un om mare,in acelasi timp sunt o prezenta copilaroasa. si toate astea doar pentru ca refuz sa imi accept varsta si maturitatea. refuz sa imi complic viata.

cineva zicea:"imbatranirea e obligatorie... maturizarea, ba"

pentru mine simplitatea inseamna copilarie. sa nu trebuiasca sa fac planuri. sa nu trebuiasca sa urmez regulile oamenilor mari.

am fost melancolic azi, asa ca va dau o concluzie care mie imi place mult:


"nu incetam sa ne jucam pentru ca imbatranim; ci imbatranim pentru ca incetam sa ne jucam"


numa` bine
p.s.:" Am ramas sa strig in urma Ei,ca un copil pribeag,nebun.. Vin-o-n-apoi Copilarie!!!!!! A intors putin capul,mi-a zambit,mi-a facut semn cu mana ...am alergat in urma Ei...dar..n-am ajuns-o !! Am regasit doar,valul Ei de amintiri!!"

15 Comments »

  • gravatar Paula

    melancolic....dar frumos...trist dar adevarat....

    eu totusi sunt un copil..si asa o sa raman mereu...
    :* paula:)

  • gravatar yo_nella

    http://www.youtube.com/watch?v=0ZLh5iZMDSo

  • gravatar Anonim

    si un link cu blogul ancäi nu ne dai?

  • paula... iti doresc sa ramai copila pentru totdeauna:)
    ionela, interesanta piesa...:) cred ca si cei de la voltajul vor sa redevina prunci:)
    anonim, am sa pun mai jos link-ul ancai. sper sa nu se supere ca fac trimitere la blogul ei.:)
    sincer nu cred ca o cunosc, da` m-a intrigat postul ei:)
    http://taceresisperanta.blogspot.com/2009/03/keep-it-simple.html

  • gravatar Lolo

    sti...de ceva vreme tot spun ca as vrea sa fiu copil..acum mi-am dat seama ce bine e...se pare ca nu sunt singura

  • gravatar irina

    nu stiu daca e raportata bine simplitatea la a fi copil.
    a fi mic poate sa fie mult mai complicat decat a nu fi.
    parerea mea:)

  • lolo nu esti singura:D
    irinel cand esti mic nu gandesti in profunzime, ergo nu complici lucrurile. de-aici juxtapunerea simplitatii cu copilaria.

  • gravatar irina

    tot stii tu
    :D

  • clar:D e postul si blogu meu:p

  • gravatar i promisa

    mie mi'e asa dor sa sar elastic (nu am sarit de f mult timp)...vremea cand fugeam dupa carutze, sa urcam in ele, sa ne plimbe 10 metri...pana isi dadea nenea seama ca suntem acolo si noi :) vremea fara celulare!!!! uai, ce bine era! etc

  • am fost intr-o tabara in sighet si ce mi-a placut cel mai mult acolo era faptul ca nu aveai voie cu telefonul pornit timp de o saptamana. a fost,.... mirific:D
    si mie imi placea sa fug dupa carute sau sa sar elastic:))

  • gravatar lidia

    da.....la cine nu i-ar place sa mai fie copil....mie cel putin...mi dor...sa nu ma mai ingrijorez...sa ma pupe toti oameni care vin in vizita acasa la mami si la tati....:D...sa nu ma gandesc:azi ce fac de mancare?...sa nu ma duc la lucru...sa fug de mama prin gradina...sa manc capsunile si ciresele verzi din gradina..........

  • gravatar yo_nella

    big mistake mishu..tocmai mi te-am imaginat sarind elastic;));)) shtii k te-ai impiedecat, nu?

  • lidia... si eu ii mancam toate caspunile lui bunica-mea... si erau necoapte... da` nu conta... era fain:D tocmai m-ai refacut sa traiesc o amintire faina:D

    ionela... eu nu ma impiedecam niciodata la elastic. si nici nu aveam burta.:)))

  • nu ma supar ca mi-ai furat ideea:P chiar deloc...mai mult:mi-a placut adaugarea ta...cand vezi commentul uita-te pe blogul mea ca am o poezie pe tema copilariei: copilaria mea e pusa in versuri:D...hope you like it:D

Leave a comment