vreau... DAR NU POT!


cred că fiecare dintre noi avem probleme neterminate, nerezolvate, probleme care zac undeva în noi prafuite şi care ne dor de fiecare dată când se întamplă să deranjăm praful de pe ele. şi ce simplu este să ne aducem aminte de ele. e destul un gest, un cuvânt, o privire... o amintire...

de ce nu avem curajul să închidem anumite uşi care ştim că ne răvăşesc?( a răvăşi are sensul figurativ în dex de "A tulbura adânc sufleteşte; a dezorienta").

oare speranţa asta nebună că timpul rezolvă totul este chiar aşa de orbitoare? sau suntem nişte laşi care trebuie forţaţi să acţioneze?

timpul nu rezolvă nimic. nu schimbă nimic. oamenii care fac ceva, ei sunt cei care aduc un suflu nou. ei aduc schimbarea.
a alege e uşor. a trăi cu consecinţele e mai greu.

ce mi se pare interesant e faptul ca suntem foarte buni în a da sfaturi altora, iar când vine vorba de noi... pur si simplu îngheţăm şi devenim inapţi în a reacţiona sau gândi raţional şi logic.

şi mai ciudat mi se pare modul în care ne raportăm la prietenii care vor să ne ajute şi care par a nu înţelege cât ne doare o chestie de genul acesta şi că ceea ce ne cer ei sa facem(adică sa închidem uşa respectivă, să luăm o decizie, să acţionăm,..) este în cel mai bun caz imposibil şi extrem de dureros.

o să fie o vară calduroasă. nu ai vrea să te bucuri de soare? de zâmbete? de ceilalţi?

dacă vrei, atunci ai o singură soluţie:

NU-ŢI MAI PLÂNGE DE MILĂ. REZOLVĂ-ŢI PROBLEMA. SOCIALIZEAZĂ!


hai că am fost destul de serios în postul ăsta.

urmează concluzia:


Bulă era în clasa a 2-a şi era în perioada în care era mare dealer de droguri, trafic de carne vie... etc. şi era la ora de matematică şi era gândit că trebuie să restituie o grămadă de bani... şi privea el aşa pe fereastră, îngăndurat... când învăţătoarea îl vede şi îl întreabă: "Bulă, cât fac 2+2?"

la care Bulă, continuând să privească pe fereastră, îi răspunde:" 4..", după care ii aruncă o privire plictisită şi ii zice:" ...ce probleme ai şi tu..."


numa' bine.

10 Comments »

  • In opinia mea : timpul este ucigasul perfect, ne omoara cu fiecare gura de aer trasa in piept.
    Cat despre sfaturi: Nu-mi dati sfaturi, stiu sa gresesc si singur!

  • gravatar Anonim

    REZOLVĂ-ŢI PROBLEMA. SOCIALIZEAZĂ! "ce solutie ai si tu..."

  • cip asta nu o zicea kant cumva?:-"??

    iustinel. solutia mea... nu e buna pentru tine. indiferent de solutia care as avea. si chiar daca e cea buna. nu o sa o accepti. esti constienta. de altfel sti cum sa iti rezolvi problema. so just do it. socializeaza. da. socializeaza, pentru ca numa` in mijlocul oamenilor pot uita si poti trece mai departe.. pentru ca si daca ti-ai rezolvat problema. tot o sa te mai deranjeze o perioada.

  • gravatar melisa

    mishule, in sfarsit un post fara ":D"
    :))
    sau asta sa il fi scris "Mihai" ??

  • melisa.. asta e serios.. deci l-a scris mihai:D
    dar mishu iti raspunde:))
    dupa cum observi l-am scris si cu diacritice:P:D

  • gravatar Anni

    :) cumva e un paradox... si anume k...daca vreau, pot :) si aici intrebarea de baraj: ce vrem? si apoi raspunsul sau rezolvarea se afla in noi, doar k din cauza prafului, a amintirilor, nu suntem capabili sa vedem clar...si da... sunt de acord cu socializarea, pt a te detasa de ceea ce te apasa, pt a putea vedea rezolvarea de la o oarecare distanta

  • nustiu cine zicea mishu..eu in Veritasaga am auzit (o trupa naspa)

  • gravatar yo_nella

    parere: e ca si problema intre Mihai si Mishu: ratiunea zice ceva, sentimentele zic altceva. pe ratiune o doare in cot ca sentimentele dor, ea e doar logica...sentimentele...deja shtim toti cum ne afecteaza. faza e k si daca iei o decizie ghidat/a de logica, tot ajungi sa iti para rau, din cauza sentimentelor; dar te obisnuiesti cu gandul k asta a fost decizia cea mai inteleapta, si cu TIMPUL sentimentele se aseaza, se schimba si se concentreaza asupra altor interese...SOCIALIZEAZA. cea mai grea e perioada de acceptare si de deschidere a noi capitole in viatza

    concluzie 1 :
    TIMPUL e un profesor excelent...din pacate, isi ucide toti elevii

    concluzie 2 :
    TIMPUL e un invatator bun, dar un cosmetician prost :D

  • gravatar Dr. Mars

    timpul nu face altceva in afara de sa te omoare...

  • anni, socializarea nu era in contextul separarii de probleme pentru a le putea privi obiectiv, ci socializarea era de fapt vindecarea:)

    cip... atunci nu mai asculta vertisaga daca e naspa:))

    ionela... mi-au placut concluziile tale:))

    bv dr.mars:D super concluzie:D

Leave a comment