sa gandesc sau sa simt?


ma pripesc. ma arunc fara sa ma gandesc. pentru unii asta e definitia spontaneitatii. pentru mine nu. e felul meu de a fi. de-a nu rationa anumite aspecte.

viata e faina daca nu o gandesti in cei mai marunti pasi, daca nu o analizezi ci pur si simplu sa inveti sa o traiesti. sentimentalul e elementul care iti aduce cele mai mari placeri dar si cele mai adanci pierderi.

ratiunea nu pierde. ratiunea chiar si in pierdere gaseste un castig.ea tot timpul isi redefineste obiectivele in functie de oportunitatile si blocajele aparute in cale. sentimentalul nu. cand sentimentalul invinge esti fericit. cand sentimentalul pierde... esti distrus.

exista multe categorii de oamenii, care se impart dupa criteriile sucite din mintile lor. unii au mers asa de departe incat si-au reprimat complet latura sentimentala a vietii lor. altii au zis ca nu au nevoie de ratiune pentru a-si trai viata si si-au trait-o in nebunie.

eu cred ca ambele categorii si-au ratat viata si vocatia, deoarece ratiunea si sentimentul trebuie sa coexiste. nu neaparat in echilibru. ci impreuna.

ratiunea fara sentiment e nebunie. sentimentul fara ratiune e muzica muta.

nu stiu daca va mai aduceti aminte de miscarea hippie din anii de dinainte de-a ne naste noi... de pe vremea parintilor nostrii. ei... au fost niste pustani care au renuntat la ratiune pentru a se regasi sentimenal... ce mi se pare ironic.... e ca acei pustani care vroiau anarhie, adica o nesupunere impotriva unei colectivitati organizate(cu alte cuvinte: nu vrem sa ascultam de legile voastre.. ne este suficienta dragostea...), acei "derbedei" care refuzau organizarea si legile oamenilor mari, sunt avocatii si oamenii de succes de azi. cei care erau impotriva organizarii, azi au creat uniunea europeana.... (si criza:-")

e bine sa iti rationezi viata? da. organizarea nu aduce nimik rau... sa nu uitam ca insusi Creatorul e un organizator desavarsit.

dar ce sunt planurile.. daca nu iti aduc si implinire sufleteasca? adica... stiti voi, daca nu implici si sentimentalul?

cineva mi-a zis odata ca omul e egoist si ca tot ce face... e doar pentru a se implini pe el. oare asa sa fie?

azi am sa impart si eu egoist lumea dupa un criteriu sucit:

lumea se imparte in doua: eu si restul...:)

numa` bine




6 Comments »

  • gravatar Dr. Mars

    sa simti... pentru ca ratiunea, in fond, e delimitata de perceptiile noastre, si are inaltimea si profunzimea conexiunilor neuronale, ce-i drept, foarte optimizate, dar limitate. pe cand sa simti... e inspiratie divina. te conectezi direct cu sursa creatiei. o energie mai puternica decat ratiunea, ce transcende gandurile. de asta e mai bine sa simti, pentru ca te dezvolti pozitiv. intr-adevar, risti sa fii ranit, dar daca nu risti, nu castigi...

  • gravatar yo_nella

    mishu..te-ai intrecut pe tine de data asta...imi place, si mult:d
    mutumesc...unge la corazon:D

  • gravatar lostinaspace

    sa simti ca gandesti :D

  • mars... cred ca te poti dezvolta si negativ daca mergi doar pe simt... si sa nu uitam o chestie... umblati prin credinta... nu prin simt:)

    ionela, multumesc frumos. de data asta ma inteles cuvantul corazon:))

    sau sa gandesti simtind, lostinspace?:))

  • Imi place.Bine scris..

  • multumesc frumos:)

Leave a comment