La Multi Ani Roman-Verde



la multi ani Romania. La multi ani Romani si Romance. La Multi ani tuturor celor care locuiesc in spatiul carpato-danubiano-pontic plus moldova si transilvania si crisana si maramures si bucovina si... La Multi Ani tuturor celor care sarbatoresc azi ziua nationala cersind un castron plin cu o lingura de fasole cu ciolan si care se milogesc in frig dupa un pahar de vin fiert sau tuica...pentru a se incalzi.

ma dezgusta pomana asta, milogeala, lipsa de demnitate a acelor romani care se lasa batjocoriti cu o ciorba de fasole cu esenta de ciolan... ca apoi sa ii vad la televizor cum se vaita ca ei stau de zeci de ore in frig ca sa primeasca ceva. si sa ridice degetul acuzator catre organizatori ca nu au impartit mizeria asta echitabil...

apoi nu e de mirare ca la 20 de ani dupa iesirea din comunism, dupa 20 de ani de dorinte si idealuri si sperante de mai bine, am ajuns sa avem vorba unui post de televiziune, 3 premieri: unu demis, unu desemnat si unu sustinut. povestea asta ma duce cu gandul la perioada in care erau mai multi papi, tot asa vreo 3 si se bateau pe suprematie. cine a zis ca istoria nu se repeta?

avem o tara asa de faina, pacat ca e locuita de niste oameni fara pic de demnitate si mandrie nationala. sau pentru care mandria nationala inseamna sa fi anti-ungur, anti-evreu, anti-ceva, anti-orice...

nu toti romanii sunt asa. mai este si categoria de "roman-verde". acei oameni ospitalieri care te fac sa te simti mandru ca esti roman. din pacate pe astia nu o sa ii vezi niciodata la televizor. nu o sa ii asculti niciodata la radio. nu o sa gasesti niciun link care sa ti descopere virtual si niciun ziar nu o sa scrie despre ei.

toate astea pentru ca sunt banali. pentru ca ei nu se ratoiesc pentru nimicuri. pentru ca ei nu dau in cap la vecini pentru ca au fost inundati, pentru ca ei nu stau toata ziua in geam ca sa urmareasca cine intra in bloc sau cine merge la vecinu si cat sta, pentru ca nu vor face semne indecente in spate atunci cand cineva da un interviu pentru televizor.

in schimb poti sa ii vezi pe strada. au tot timpul capul in pamant si parca tot timpul sunt gata sa planga. ti-e frica sa ii deranjezi din meditatia lor. sunt tot timpul tristi atunci cand merg pe strada. nu o sa ii vezi niciodata mergand cu telefonul in mana si facand pe dj-ul pentru toti. ei nu umbla niciodata hai-hui. ei nu pierd vremea. au tot timpul lucruri clare de facut. totul e cu un scop.

peste cateva zile suntem chemati la vot. avem de ales. intre comunism cu fata noua sau democratie socialista. intre unu bleg si unu care loveste totul in cale. alegem negru sau gri inchis.

unde? cand? cum? ce s-a intamplat?

romanule-verde, daca ma citesti, daca mesajul meu ajunge printr-un miracol la tine... hai sa ii prostim pe astialalti care ne strica si care profita de bunatatea noastra sa plece de la noi. eu zic sa ii lasam sa fure totul. si cand n-o mai fi ce fura vor pleca singuri. si dupa ce pleaca ei, sa construim noi tarisoara noastra asa cum trebuie. Romania-Verde.

3 Comments »

  • gravatar yonne

    daca tu nu zici....

    la multi ani tututor celor ce nu mai sunt in romania :D

  • ai dreptate yonne. imi pare rau ca am uitat, cand am atatia prieteni in afara Romaniei.
    la multi ani romanilor-verzi care traiesc in afara granitelor traditionale ale Romaniei.

  • gravatar salutare_de_la_mare_departare

    Thanks, Misu' ca ne amintesti si pe noi cei din afara granitelor! Nu stiu altii cum sunt dar eu cand ma gandesc la Romania, imi salta si acum inima in sus de bucurie si MARE dor! O. Henry zicea:"You can't appreciate home til you've left it,... nor old glory til you see it hanging on a broomstick on the shanty of a counsul in a foreign town". Accept urarea ta chiar daca e mai la urma :) Si tie si tuturor romanilor-verzi La Multi Ani & GBU all!!!
    PS:You are so good at what you're doing here! Keep them coming!

Leave a comment