ce fel de om esti?



ma gandeam in timp ce sorbeam din cafeaua mea, daca as putea face o categorisire de oameni. daca sunt mai multe tipuri sau e doar unul repetat in milioane si milioane de ipostaze...

oare cu ce sa incep? imi simt invadata mintea de idei si ganduri care se lupta pentru suprematia de a fi inscrise primele...

omul de actiune: asta, tot timpul vrea dom`le sa faca ceva. nu poti sa il tii locului decat poate mort. sa stea pe un scaun si sa asculte pe ceilalti e ca si cum l-ai pune sa stea pe un musuroi de furnici rosii. daca totusi trebuie sa stea intr-un loc, tot timpul va face ceva... fie va bate cu degetele in masa, isi va roade unghiile, isi va legana picioarele, cauta cu privirea tot timpul ceva, se uita insistent de mult la ceas..
are tot timpul idei. si vrea sa faca. dar pe cat e de entuziast la inceput... cand da de greu... lasa totul si incepe altceva.

omul de inactiune: pentru asta, sa stea pe scaun si sa nu trebuiasca sa faca nimic e o adevarata delectare cu ambrozie. are idei faine, da` e prea comod sa le spuna. are un complex de superioritate. se crede mai bun ca toti, de aceea stie ca orice tentativa de a face ceva se va lovi de neputinta muritorilor de rand de a intelege planul.
nu porneste nimic, nu continua nimic, dar e foarte ironic si sarcastic. are tot timpul o mina de om plictisit, iar cand totusi te baga in seama, te trateaza de sus, incat iti vine sa iti musti buzele ca n-ai putut sa il lasi sa se hodine in pace...

omul unicat: asta tot timpul se crede special. el e diferit de toti ceilalti. nu poate fi asemanat cu nimeni. sa indraznesti sa ii spui ca la o anumita idee a procedat ca si altcineva, e ca si cum ai lua jar in palmele goale. trebuie sa intelegi ca persoana asta tot timpul se va crede prototip. de asemenea e o persoana neinteleasa. si nu poate concepe cum nu poate fi inteleasa si de ce nu pot fi toti ca ea, unici...

omul multiplu: daca ai uitat vreodata cum e cineva, poti apela la acest individ. el copiaza pe toti. nu isi pune probleme existentialiste. nu are amaraciuni. el traieste clipa. ia de la fiecare cate ceva. e un mare puzzle de particularitati de la altii.
e sprijinul perfect pentru omul de actiune. face tot ce ii se zice. ii place sa fie condus. sa nu trebuiasca sa gandeasca.

omul amuzant: poate sa isi rupa ambele picioare si o mana, iar cand vei merge la el in vizita la spital, va face haz de necaz. nu stie sa planga. decat daca plange de ras. totul e o gluma. seriozitatea pentru el e doar o platforma din care poate culege alte subiecte hazlii. uneori te exaspereaza. mai ales atunci cand ai ceva important de comunicat. n-are griji. merge mana in mana cu omul de inactiune. impreuna pot distruge orice prin vorbe si glume.

omul cu studii: se crede mai bun si asteapta recunoastere si admiratie. ii place sa conduca si mai ales sa fie in centrul atentiei. daca nu e in centrul atentiei intr-un grup isi ia jucariile si pleaca. e foarte bun pentru planificare si organizare, dar la capitolul motivare da rateuri. vrea sa isi depaseasca conditia, de aceea va face orice pentru a parea mai bun, mai generos, mai iubitor, mai....

omul fara studii: se crede tot timpul mai bun ca omul cu studii. de aceea nu va scapa nicio ocazie sa le dea peste nas celor cu studii. are probleme cu egocentrismul si narcisismul. desi nu stie exact ce sunt alea. foloseste cuvinte pe care nu le intelege pe deplin. cand se intalneste cu ceilalti oameni de teapa lui, vor discuta tot timpul despre alti oameni. gaseste placere in barfa.

omul melodie: tot timpul canta. si cand vorbeste, foloseste versuri de melodii sau clisee sau lucruri arhicunoscute. nu are nimic a lui. gandirea lui e ca un burete care a absorbit tot de la ceilalti. nu are idei originale, dar stie folosi foarte eficace ideile celorlalti.

omul destept: asta tot timpul e mai destept ca toti. nu poti sa ii zici nimic ca imediat te articuleaza verbal si te pune la punct. orice argumentare ai pierdut-o din momentul in care ai deschis gura. tot timpul ideile lui sunt geniale. daca nu sunt luate in considerare, va face orice sa iti demonstreze ca tu gresesti.

omul copil: asta numa` la joaca ii shade mintea. are idei faine pentru petrecerea timpului, are in minte tot timpul doar iesiri si excursii si gasti... nu se lasa amagit de viata si incearca sa amageasca viata. cand esti deprimat, o astfel de companie iti va face tot timpul bine.

ar mai fi cateva dar ma opresc aici. totul este un pamflet si trebuie tratat ca atare.
nu am avut in vedere pe nimeni cand am scris asta. asa ca sa nu imi sariti in sus.

5 Comments »

  • gravatar aceeasi eu

    .....stiu eu bine unde te-as incadra pe tine. :-"

  • si eu stiu unde m-as incadra.... degeaba fluieri :p

  • imi pare rau... dar suntem prea complecsi ca sa fim categorisiti intr-o singura ipostaza, eu as zice ca suntem rand pe rand toate felurile astea, plus altele: artisti, emo, gotici, extraordinari, crestini, atei, stangaci, rusinosi, saritori de cai si de garduri, impiedecati, anonimi, iuti, negrii, optimisti...etc etc etc ... milioane de opere de arta ce se succed am zis odata :-"
    cred ca s-ar putea face un blog despre fiecare din categoriile astea :D

  • Suntem şase miliarde de clone, nascute prin acelasi cuvant, purtand acelasi razboi de mentinere a propriei identitati.

  • gravatar Anonim

    Foarte bun postul, in special like pentru "Omul amuzant" si "Omul fara studii".

Leave a comment