vreau sa scap... i need a break...


oare fiecare om sa aiba o viata dubla?

sa nu ma intelegi gresit. nu ma refer la viata dubla in sensul ca una e ascunsa si alta e stiuta. ci ma refer la viata in familie si viata in societate. intr-un fel ne ducem traiul intre cei dragi ai nostrii si altcumva intre cunoscutii si necunoscutii care ne inconjoara?

o fi normal? sau viata in familie e doar o pauza, o recreere ce ne-o acordam de la tumultul si viteza vietii din afara? sau viceversa? cred ca viceversa e trist.

avem nevoie de pauze. de pauze in care sa fim noi cu noi. timp de noi si pentru noi. in pauzele acestea putem sa ne reconcentram. avem ocazia sa ne reactualizam tinta. pauza nu inseamna odihna ci detasare.

in pauza ramai conectat cu cauza ta. nu o indepartezi. nu o inchizi intr-un sertar si o lasi acolo pentru eternitate. ci doar o asemuiesti cu o carte pe care o citesti, seara in fotoliu, cu o patura pe tine, cu foame de cunostiinta.

eu obisnuiesc sa pun pauza pana si la relatiile cu oamenii. sau sa zic mai ales la relatiile cu oamenii. stabilesc un moment, o durata in care nu ne mai vorbim. e perioada in care gandesc totul... daca adancesc relatia, daca o racesc... pentru ca dupa pauza asta nu se mai poate pastra relatia la acelasi nivel...

riscul unei pauze daruita cuiva e ca s-ar putea sa ii oferi sansa sa descopere ca nu are nevoie de tine. sau ca nu mai are nevoie. ca a stat aproape de tine doar pentru ca ai reusit cumva sa o hipnotizezi... dar ridicand acest zid virtual-voit intre tine si cealalta persoana, ai taiat orice fire care ar fi putut sa o controleze...

imi vine in minte un gand, l-am citit pe undeva, da` nu mai stiu cine l-a scris. era ceva in genu:" marimea unui om o poti realiza cu adevarat doar in momentul in care trebuie sa te raportezi fata de el. dupa ce l-ai iubit"

fiecare om are viata dubla? da. cred ca da. ne avem viata si pauza de la viata...

6 Comments »

  • gravatar Anonim

    cu placere
    rautate_mica

  • hmmm...si nu zic asta pentru ca nu te inteleg k si altii:-"

    te complici in stiinta... si nu ma refer ca nu are postul noima... ci... de ce atatea teste si jocuri si complicatii? credeam k astea tre sa le facem noi, fetele... daca esti prieten cu cineva esti si punct, de ce sa ii pierzi inainte de vreme? doar pentru ca sa simti ca nu ai fost tu cel parasit? oups...cred k pana la urma tot un fel de baiat îi fi si tu, sau o combinatie de mai multe feluri, sau one of a kind :-"

    cat despre duplicitate... poate fac parte din partea viceversa, partea trista(dupa tine, nu tre sa fie si adevarat:-"), si poate am scuza... mai bine ma cunosc prietenii decat familia, dar asta pentru ca de 3 ani si cam jumate relatia cu familia se rezuma la discutii telefonice in care eu ii asigur k totul merge tzais ;))

  • gravatar Raluca

    hey MIhai,cred ca subiectul asta e mult mai profund decat l-ai putut aborda si nu sunt aproape in nimic de acord cu tine. In familie tot timpul trebuie sa te daruiesti total indiferent de timpul petrecut el trebuie sa fie cel mai valoros. De multe ori,multi petrec mult timp in familie dar crede-ma ca poate 2 ore petrecute asa cum trebuie fac mai mult decat 10.

  • gravatar Raluca

    da , si n-am zis concluzia, in societate nu te vei darui niciodata asa cum te daruiesti familiei, fie noi recunoastem ori ba; daca vrei sa zici ca asta e dublicitate, ,,,,,,???dar mie mi se pare un lucru normal; nu poti fi tandru si bland la lucru.....asa cum esti cu sotul sau copii....si asa mai departe ar mai putea continua lista

  • gravatar ral

    nu cred ca e vb de viata dubla....e aceasi viata dar are parti distincte. si tu te raportezi la ele diferit...dar esti acelasi...sau nu....

  • raluca... n-am afirmat niciodata ca am dreptate. doar ca asa vad eu lucrurile. asta nu inseamna ca eu am dreptate sau ca ai tu dreptate ;)

    ral.. imi place ideea cu raportatul diferit...

Leave a comment