Minte inghetata


zilele astea ai putut avea surpriza ca atunci cand ieseai afara din casa, asta daca erai curajos, sau daca doar te uitai prin geamul intretaiat de flori de gheata, sa vezi ceva interesant.

afara timpul se oprise. era asa de frig incat si timpului ii era groaza sa mai curga cu viteza lui normala si probabil s-a oprit la vreun prieten vechi sa se incalzeasca la o cana de vin fiert cu scortisoara.

razlet, puteai vedea cate-un om grabindu-se... daca priveai atent cred ca ai fi putut vedea lacrimi inghetate pe fata lui.

m-a amuzat ironic o stire, se pare ca animati de spiritul comunitar si al solidaritatii umane, politia comunitara si cateva ambulante din capitala, s-au apucat sa culeaga oamenii strazii si sa ii duca la adaposturi de noapte... in cadrul acestei operatiuni fiind si filmati.

problema consta in felul urmator: in orasul respectiv, sunt vreo 5000 de oameni care locuiesc in strada. in urma raidului de ajutorare, au fost smulsi(la propriu) cu forta din caminele lor amenajate 10! oameni. care toti au zis ca merg pana acolo da` apoi se intorc inapoi.

cica in adaposturile alea pute dom`le. si e frig. nu stiu cine sunt mai tristi in povestea asta. oamenii strazii sau autoritatile...

astazi ninge... semn ca s-a mai incalzit afara... sau semn ca se vrea o noua curatire a uratului? nu stiu. ma gandeam zilele astea ca zapada... doar acopera mizeria... si noi de multe ori, doar acoperim mizeria din noi, in loc sa o extirpam, sa o curatam...

poate candva vom invata ca pe termen lung e mai bine sa scoti afara decat sa acoperi, chiar daca doare mai tare... cineva zicea ceva care mi-a ramas intiparit in memorie si cred ca am mai zis asta, dar imi place foarte mult:" coabitarea cu cancerul duce la moarte sigura, nu la vindecare..."

simplu, plastic si adevarat.

am primit de dimineata un banc fain:) multumesc mars de el:D
" odata, o echipa de urgenta facea masaj cardiac la o jumatate de motociclist..."

numa` bine.

0 Comments »

Leave a comment