Gravitatia.... inchisoare sau siguranta?


..................................................................................................
sunt unele situatii, lucruri, care nu le poti schimba. lucruri care au existat de la creatie. care ne sunt in afara puterii noastre de manipulare. nu ca n-am vrea ci doar nu putem sa le controlam. inca... dar banuiesc ca pe cand vom reusi.. va fi deja prea tarziu.

gravitatia.

definitia ei rudimentara si pe intelesul tuturor e cea din dex: "GRAVITÁŢIE s.f. Forţă care face ca toate corpurile să se atragă între ele."

la ce ne foloseste gravitatia? daca ar fi sa o explic cu inima si nu rational, as spune ca, ea, gravitatia, ne tine la un loc si nu ne lasa sa ne pierdem unul de altul. ea face sa se intalneasca suflet suferind cu suflet suferind si sa isi aline unul altuia durerea, hranindu-si vindecarea.

gravitatia nu tine seama de vorbele noastre ca extremele se atrag sau ca cine se aseamana se aduna. din contra. are ea legile ei tainice care face sa ne intalnim cu oameni de care avem nevoie in viata noastra... indiferent daca sunt asemeni noua sau diametral opus.

uite o idee... cand experimentam o emotie puternica, campul nostru gravitational se modifica intr-o asemenea maniera, incat gaseste si atrage persoana sau persoanele de care avem nevoie pentru a impartasi acea emotie puternica.

nu crezi? nu ti s-a intamplat niciodata sa vrei sa suni pe cineva si exact atunci cand formezi numarul, sa fi sunat de exact persoana in cauza? sau sa te gandesti puternic la cineva si apoi sa te intalnesti pe strada cu acea persoana? sau sa primesti mesaj sau email...

gravitatia e cea care ne tine cu picioarele pe pamant. la propriu. si la figurat. de ce trebuie sa fim tinuti cu picioarele pe pamant? probabil pentru ca unele vise ne vor dauna. ce rost are doar sa visezi daca nu poti pune in practica? te amagesti singur si nimic nu e mai tragic decat sa nu fi sincer cu tine...

gravitatia ne da siguranta. se spune ca cea mai mare spaima care o poate trai un om rational e cea in care ii fuge pamantul de sub picioare si se trezeste ca pentru cateva secunde nu mai are niciun punct de sprijin...

gravitatia imi frange saltul.
gravitatia ma mentine fidel picioarelor mele.
gravitatia ma ingradeste in spatiul meu.
gravitatia imi impiedica gandurile aberante.
gravitatia imi frange zborul...

14 Comments »

Leave a comment