ANUNT: angajez om fara coloana vertebrala, gata de orice compromis...

cine ii surd, mut si tace va trai 1000 de ani in pace. am inteles ca asta ar fi fost sloganul mafiei italiene prin anii 40-50... interesant.

mai tineti minte filmul 300? este o scena memorabila in film, cand leonidas, regele, isi indreapta sulita spre tradator si ii ureaza o viata lunga, mai exact sa traiasca vesnic.


care e de fapt ideea. spartanii erau crescuti in spiritul liber: fara compromisuri, fara retragere, lupta pana la victorie sau moarte.
iar tradatorul, pentru o uniforma, un scut si o arma pe marimea lui, face compromisul vietii lui cu dusmanul.
in mintea lui totul e justificat. nu doar ca se simte bine acolo dar ii indeamna si pe ceilalti sa se compromita pentru a nu muri si pentru a trai fericiti.
pus in fata regelui sau, care ii face urarea asta. acum intelege dimensiunile actiunii lui. era prea tarziu...

cati dintre noi nu sunt niste tradatori? care pentru o masina mai buna sau o casa sau un salar mai mare sau chiar niste haine in plus..., fac pact cu dusmanul sacrificandu-si credinta, idealurile, coloana vertebrala, tot ceea ce ii defineste ca si oameni? inchid ochii, urechile si gura... iar in mintea lor isi justifica actiunile si nu doar ca si le justifica dar si gasesc de bine ceea ce fac.

vad in jur atatea compromisuri si atatea ingenuncheri in fata dusmanului... mi groaza ca nu cumva sa fiu si eu un tradator si sa ajung sa traiesc vesnic... apropo, vesnicia respectiva nu insemna fericire si pace pentru tradator... ci in fiecare zi el isi va spala mainile in tradarea lui si in sangele celor cazuti din cauza aspiratiilor sale.

se spune ca strutul cand e urmarit, isi ascunde capul in nisip mergand pe ideea:"daca eu nu ii vad, nici ei nu ma vad". stupid, dar se practica...

apropo stii cum sinucizi un strut? il fugaresti pe asfalt...

0 Comments »

Leave a comment