AmarAciUNi.

daca nu gandesti, daca esti superficial, daca viata e o gluma pentru tine, daca nu te intereseaza problemele de oameni mari, daca ai mintea de copil rasfatat... te rog, nu citi postul meu de azi. e prea greu de inteles pentru tine.

azi nu am nimic de spus. nimic de afirmat. nu e ca nu vreau sa gandesc, ci nu stiu daca are rost sa imi stric neuronii pe gandit. traiesc in mijlocul unei societati care refuza sa gandeasca. si chiar atunci cand gandeste, o face prost.

alegem sucit si apoi ne vaitam ca drumul nostru e prea greu, crucea prea grea, nimeni nu ne intelege... ce e de inteles? alegerile sunt usor de facut. cu consecintele e mai greu de trait.

vrem sa atingem culmi, inaltimi..sa devenim... dar nimeni nu mai e dispus sa plateasca pretul pentru asta.
pentru a ajunge sus, nu exista scurtaturi... nu exista telescaun... trebuie sa urci tu singur, cu rucsacul in spate. pas dupa pas... unii tremurand, altii in genunchi... dar trebuie sa urci.
nu mai sunt modele demne de urmat. nu e de mirare ca avem generatia de deprimati si nemultumiti si nihilisti... autodenumiti emo... ca cica ar fi emotivi...mda.

sti ce mi se pare interesant? nu e nimeni vinovat. sau daca exista un vinovat, ala tot timpul e celalalt. niciodata eu. ci celalalt. asumarea vinovatiei inseamna pedeapsa... uhm.. nu sunt masochist ca sa imi doresc pedeapsa.dar sunt sadic... sa sufere celalalt.asta e mentalitatea prezentului.
si ce e mai grav... e complacerea." pai ce sa fac? las` ca merge si asa..."
cu totii suntem constienti ca trebuie schimbat ceva. trebuie reformat ceva. ciudat termenul asta, a reforma... a re-forma, a re face, a aduce inapoi forma de dinainte, sau pur si simplu a lua lutul si a face alta forma...

trebuie reformata societatea. trebuie reformata gandirea. reformata persoana. persoana cui? a celuilalt, fireste. eu sunt bun. nu? gandirea cui? care societate? nu societatea din care fac si eu parte? dar cum sa o reformam in asa fel incat eu sa fiu neatins? a si sa nu uitam. eu nu am "chef" sa o reformez... sa o faca altul...

privim cu emotie la caracterele trecutului. oameni puternici. modele de urmat. dar ce nu vedem, e pretul pe care fiecare dintre ei l-a platit pe drumul devenirii...
oare ce fel de oameni am fi daca am trai dupa motto-ul carpe diem dar numai in relatie stransa cu nihil sine Deo?

13 Comments »

  • gravatar neimportant.

    Creca oamenii din ziua de azi merg pe principiul lui Platon : "Cu cat gandesc mai mult, cu atat ma intreb daca imi foloseste la ceva."
    Asta distruge tot ce inseamna societate si etc.

  • gravatar yo_nella

    "tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta!ca in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!
    Am mai vazut apoi sub soare ca nu cei iuti alearga, nici cei viteji castiga razboiul, ca nu cei intelepti castiga painea, nici cei priceputi bogatia, nici cei invatati bunavointa, ci toate atarna de vreme si de imprejurari. ca omul nu-si cunoaste nici macar ceasul..." eclasiastul 9:10, 11, 12a

  • neimportant. nu stiu ce sa iti raspund la comm:)

    yonella... nu puteai avea macar tu un ton mai vesel?

  • gravatar neimportant.

    Mi-ai raspuns deja prin "neimportant. nu stiu ce sa iti raspund la comm:)"
    Ii de ajuns :)

  • te multumesti cu asa de putin? ma indoiesc...:)

  • gravatar neimportant.

    azi nu ai nimic de spus, nimic de afirmat si nu e din cauza ca nu vrei sa gandesti, ci nu esti sigur daca merita sa-ti rozi neuronii pe gandit :)

  • buna ideea asta. si foarte adevarata. felicitari pentru descifrarea mea:)

  • gravatar yo_nella

    nu sunt numai vesela, mishu..imi pare rau k a trebuit sa imi aflii astfel a 2-a personalitate:P

  • ionela, ti-am zarit parte a personalitatii asteia cand am vorbit ultima data face 2 face:) asa ca stiam de existenta ei:)

  • gravatar Ionela

    noah, bine, atunci nu imi mai pare rau:))=))

  • sincer nu mam putut abtine sa nu las un comentariu la acest post dupa ce am citit. ai scris niste lucruri atat de reale, incat cred ca multi au fost aceia care ori au refuzat de la inceput sa citeasca(precum ai si zis din start) ori s-au frustrat teribil.
    numi place sa judec pe nimeni dar sunt foarte multi oameni care prefera in loc sa joace pe teren sa asiste doar, sa fie doar niste albitrii care verbal sa conduca ce se intampla acolo.Felicitari pt postare, si pt intreg blogul.O cititoare fidela, Crysstina.

  • Poi...veneam ieri cu trenul de la Cluj si vorbeau 2 oameni batrani...ce altceva decat politica...vesnica nemultumire a oamenilor:P Am inteles de mult timp ca tot ce fac oamenii, si eu dealtfel, este sa se planga...si mi-a trecut un gand: Dar de ce nu faceti ceva daca tot va plangeti? apoi...Dar de ce nu fac eu ceva daca tot ma plang si ii aud pe ei ca se plang?
    Asta e ideea: sa fim gata sa urcam muntele indiferent de consecinte!
    si cat despre modele dene de urmat...I`m just happy I found some in a world I tought I couldn`t find any...se mai gasesc, believe me. Si se vor gasi daca ne straduim noi sa fim acei oameni. Stii cum e: primul pas spre a face ceva e constientizarea...

  • gravatar Anni

    mi se pare sau..esti pe stand by?:) [4 Mishu]

Leave a comment