vremea, bat-o meteorolgii.....

gata! m-am decis. nu am sa ii mai cred pe meteorologi. pentru ca au mintit dom`le. au mintit cu nerusinare. au spus in primavara ca anul acesta va fi cel mai secetos an din ultima perioada, decada, secol, mileniu.. ce mai, de la inceputul lumii incoace.

si nu doar ca nu e cel mai secetos an, dar am avut la inundatii si la ploi, aproape ca la potop. da! recunosc. au fost perioade de canicula. prin asta a se intelege 1-2 zile, urmate de temperatura normala si apoi ploaie. sau 1-2 zile de canicula si la finalul celei de-a doua zile, rupere de nori.

mi-am adus aminte de vorba lui mosu, cand eram mic, la munte in vacanta si ne prindea cate o ploaie la stransul fanului:" apoi Cine ne uda, ne-a si usca..."

ii inteleg pe meteorologii astia de serviciu. aveau sanse de 50-50 sa aiba dreptate. adica ori seceta ori ploaie. la seceta e bine. ca trebe sa importam. ceea ce inseamna ca anumite persoane vor face bani. din nefericire pentru ei, nu a fost asa. dar cu inundatiile astea... au fost altii care au facut bani.

acuma, ma tot uit la stiri de ceva vreme si de vreo cativa ani incoace tot aud de inundatii si oameni care si-au pierdut casele. acuma nu vreau sa fiu rau. chiar e o tragedie lucrul asta. dar cand deja ti se intampla de 2-3 ori la rand: hey stupid, muta-te!!!

e usor sa fii spectator si sa vorbesti...

5 Comments »

  • gravatar Anonim

    ok...se muta...le cumperi tu pamantul de acolo asfel incat sa aiba bani sa isi cumpere teren sau casa in alte parti...sau au bani la ciorap sa isi permita asta numa ca..nah...ii mai fain cu inundatiile...cine daca si-ar permite nu s-ar muta?

  • daca bine tin minte, statul le-a oferit materiale de constructie si teren in alta parte. stii ce au facut? au luat materialele de constructie si le-au vandut. apoi cu banii respectivi, s-au apucat sa carpeasca gospodariile distruse. asa ca nu imi spune ca nu au putut sa se mute... daca cineva vrea cu adevarat ceva. se face!!!

  • gravatar Anonim

    total de acord cu ce zici tu...dar sa nu uitam ca majoritatea sunt oameni fara scoala sau vreo meserie iar singurul lor venit e din munca campului...nu cred ca le era asa usor sa o ia de la capat cu tot...dar nah...e usor sa stam noi doi pe calculator sa ne gandim cum ar fi mai bine...dar pana nu suntem acolo nu stim cum am reactiona..nu zic decat Slava Domnului ca ne-a pazit..cu toate ca noi nu suntem cu nimic mai buni decat restu:)

  • gravatar Misu BM

    io vreau sa-ti zic ca celalalt misu de unde se agata harta in cui...iti citeste blogul...nuj dc da numa acuma am dat de el..:D:D...oricum acuma seara is prea obosit sa mai citesc dar maine sau zilele urmatoare astept sa le citesc si posturile mai vechi...:D:D:D misu la patrat:D

  • mishule... fa-ti o corabie.. :))

Leave a comment