nu pot sa ma schimb!!!

povestea e cam asa: se spune ca pe o insulita micuta traia un scorpion si o broscuta. si la un moment dat, la orizont a aparut un val urias[ca tot is la moda inundatiile] care ameninta sa inghita mica lor casa. asa ca speriati de pericolul iminent, si-au facut bagajele si s-au hotarat sa isi paraseasca insulita.

numai ca aparu o problema. scorpionul, desi mai firav si mai usor decat broscuta, nu stia deloc sa inoate. asa ca isi lua sapca in maini si merse la broscuta si ii spuse pe un ton umil si milogitor:" tu! nu ma duci si pe mine in spate pana la tarm?"

broscuta, cand il vazu si auzi, incepu sa tremure. si ii raspunse:" crede-ma pe cuvant ca te-as duce, da` mi-e foarte frica de tine ca o sa iti folosesti acul ca sa ma omori..."

"nu fii proasta, tu! cum sa te ucid? ca daca te omor pe tine, in timp ce ma duci spre tarm, mor si eu. si crede-ma ca nu imi prea place sa mor." auzind cuvintele astea mieroase si pline de logica, broscuta puse botul. si il lasa pe scorpion sa i se urce in spate si isi incepura drumul.

pe cand sa se apropie de mal, scorpionul isi flexa dintr-o data coada si  acul lui penetra pielea broscutei asa cum cerneala penetreaza aceasta creta eliberand venin in trupul ei. speriata, broasca se intoarse spre scorpion si ii zise:

"bine ba! mno amu ii bine ca m-ai ucis? nu te inteleg. stiai ca daca faci asa ceva, o sa murim amandoi. de ce ai facut-o?"

"apai fata draga nu fii trista fiin`ca e pacat, stiam ce va urma, da` tu trebuie sa intelegi ceva: eu sunt scorpion... si nu ma pot schimba... si nici abtine..." si incepura sa se scufunde cum se scufunda leonardo in titanic....

apropo, a aparut titanic 2. si este o replica inteligenta si la care nu m-as fi asteptat deloc!" looks like history is repeating itself"

5 Comments »

  • oare chiar toate povestile pe care le stiu de mica ti le-au zis si tie? incep sa cred ca suntem din aceeasi generatie... sau poate suntem dintr-un program experimental al parintilor nostii si vor sa vada cum ajung doua persoane diferite care pornesc de la aceleasi fundatii... parintii nostrii sunt agenti secreti... ce tare... oups, secret revealed.

    nu ma lua in seama :D
    si o sa raspunzi: "nici nu te iau" :))
    nu sunt neghinita, dar presupun ca si povestea cu el o stii :-"

    cat despre: nu pot sa ma schimb, deja suna ca un cliseu, ca si: nu pot sa ma las de fumat, sau nu pot sa nu imi mai rod unghiile, sau nu pot sa ma las de ciocolata... un fel de scuza ca nu incercam mai tare pentru ca ne-am obosit si deja ne plac viciile noastre... sau nu le mai numim vicii, ci trasaturi de caracter.

    ps. scorpionul ajunge in rai sau in iad? oups, cred ca scuza: "asa sunt eu" nu il absolva:-"

  • *sa in loc de ca, din "ca nu incercam mai tare"

  • gravatar Anonim

    zece puncte de la mine, yonne

  • fara aliante impotriva mea :))

  • gravatar Anonim

    ...iar acest post(si blog) uneori cam "intepatoare" vin de la un SCORPION...nu?

Leave a comment