libertate=salam

se spune ca saracul are multe vise. cel bogat are un singur vis: sa fie si mai bogat.

tu ce vise ai? pentru ce te zbati?

cele mai interesante si fascinante vieti sunt cele care au un inteles aparte. apartin unor oameni care s-au luptat pentru un ceva anume. vieti care au ajuns sa fie un exemplu. sa privim la ele si sa oftam. sa ne dorim sa fim si noi asa.

o viata cu scop. ma uit in jur si mi se pare ca majoritatea doar traiesc. de fapt, doar exista. singura lor lupta e continuitatea lor. sa aiba ce pune pe masa. sa aiba cu ce isi imbraca pruncii. sa aiba un dulap plin de haine. poate o masina in fata portii.

sub comunism, scopul era clar. telul era limpede: libertate. acum, avem libertate, dar nu mai avem niciun tel, niciun scop. depresii? cazuri sociale? plecari in masa peste granita? da. le avem. cand iti propui ca scop umplerea pantecelui, toate celelalte pot fi si vor fi calcate in picioare.

cand mancam o ciocolata sau o portocala in vremurile comuniste, eram fericiti. erau dulci. aroma lor ne ducea cu gandul la libertate. libertatea avea gust de portocale. pe caminul meu, din marasti, statea scris mare de tot:"LIBERTATE = SALAM"...

generatiile depresive exista datorita faptului ca nu mai exista un scop in jurul caruia sa se adune. au de toate. in afara de ceva la care sa viseze. la care sa tanjeasca.

a cui sa fie vina?

nu cumva a celor care...

4 Comments »

  • ..."Căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul"?

  • true true

  • gravatar r.v

    Niciodata nu e destul,si din cauza asta de multe ori ajungem sa apreciem ce am avut doar atunci cand pierdem acel lucru...de multe ori scopurile noastre sunt superficiale,"materiale" si poate ca si din cauza asta nu ne simtim cu adevarat impliniti. o seara faina! :)

  • tu ai vreun scop imaterial care sa te fereasca de deceptii? sunt de acord cu ce mi-ai zis. e simplu sa gandesti in clisee :) stiu asta pentru ca si eu o fac. o seara faina si tie.

Leave a comment