un gest frumos sau doar unul normal?

azi am fost martor la un gest care m-a pus pe ganduri. eram in autobuz si intr-una dintre statii s-au urcat o gasca de tigani romi. au mers fara nicio discutie in spatele autobuzului. nu si-au cumparat bilete. dar era ceva de asteptat.


la un moment dat, din gasca respectiva, a venit la caserita un prunc. nu cred sa fi avut mai mult de 6 ani. s-a ridicat pe varfuri, tinandu-se cu o mana de tejghea si cu cealalta mana a intins banii si a cerut un bilet. casierita, i-a luat banii si i-a dat biletul.

dar copilul n-a plecat de langa casierita. asa ca, aceasta a inceput un dialog parinteste cu pruncul respectiv:
"da` pentru cine ai luat biletul?"
"pentru mine, tanti."

in acel moment, pentru o clipa m-am gandit ca poate e un inceput de normalitate. ca se poate... ce pacat ca nu se face primavara cu o floare...

oamenii din jur au inceput sa zambeasca parinteste cand l-au auzit pe prunc. casierita i-a luat biletul si i-a dat inapoi banii si o bombonica....
nu stiu daca a procedata bine casierita. insa gestul pruncului de a-si cumpara bilet, chiar daca nu ii trebuia, pentru ca era prea mic, ma face sa cred ca mai este speranta... sau a fost doar ceva de moment?

ridic doar din umeri si ma intreb: a fost un gest frumos sau doar unul normal? 


7 Comments »

  • Probabil aceasta generatie ar mai avea o sansa la normalitate, daca cineva ar investi in educatia lor.
    Am tinut o vreme cursuri de educatie sanitara intr-un sat de tigani. Peste multe luni de zile un prunc, precum cel de care vorbesti tu azi, m-a salutat si mi-a spus ca el inca se spala pe dinti cu periuta pe care i-am dat-o. Nu mai avea de mult pasta de dinti dar se spala "cu apa goala".

  • cine sa investeasca in educatia lor cand cei care ar putea investi, nu sunt in stare sa isi creasca nici macar pruncii lor?

  • gravatar Anonim

    la asa ceva am asistat si eu azi.soferu' a deschis usa din spate sa coboare cine avea de coborat si tot asa o "gasca de romi" urca prin spate.doar ca n'a mai ajuns niciunu' din ei pana in fata sa ia bilet...

  • mie mi se pare un gesy foarte frumos, si mai apoi daca stai sa te gandesti la tot ce se intampla in ziua de azi asa ceva nu mai este norma, este chiar unic, pt ca oamenii indiferent de nationalitate dfevin din ce in ce mai egoisti .

  • @anonim: e lung drumul din spatele autobuzului pana in fata la bilete... unii se ratacesc pe drum.
    @lavi h.: nu doar mai egoisti ci pur si simplu mai rai. si nici nu stiu daca ar exista o solutie pentru repararea lumii... poate doar o tragedie imensa... un fel de moarte colectiva a prostilor...

  • nu cred ca exista vreo solutie:D

  • gravatar Claudiu

    exista intotdeauna "solutia finala"....da' pentru prosti.ca astia's mai raspanditi decat hidrogenu':-"

Leave a comment