scurta lectie de economie pentru noobi


fratilor, e grav.
nu stiu daca ati aflat da` noi suntem in criza economica. da, da, acuma nu ne mai permitem nimica pentru ca: din cauza crizei economice, s-au evaporat, brusc si dintr-o data, o gramada de bani si nimeni nu stie unde...(eu as intreba femeile daca nu stiu nimica, fiin`ca prea au tacut din gura acuma cu criza asta, s-or fi simtit cu musca pe caciula... nu stiu... da` arta shoppingului a atins o noua era chiar la inceputul crizei...), ei si daca nu sunt bani, firmele nu au cu ce sa isi plateasca angajatii, angajatii fiind disponibilizati, concediati sau somajati tehnic nu mai pot lua credite; fiind in imposibilitatea de a lua credite, nu mai aduc bani in casa; neaducand bani in casa
femeile nu au ce cheltui. neavand ce cheltui, ele nu mai merg la cumparaturi ci doar in plimbare pana la magazin si inapoi, doar asa, sa vada daca:" au primit ceva nou la magazin". magazinele neavand vanzari, nu mai pot plati marfa luata pe imprumut si nu mai pot restitui banii inapoi la banci; bancile trezindu-se fara lichiditati, cer bani de la stat; statul zice ca nu are sa le dea bani, pentru ca nimeni nu isi plateste taxele. asa ca: familia da faliment, magazinul se inchide, banca se desfiinteaza si statul moare. interesant.

eu ma bucur ca l-au lasat pe jiji sa umble liber fiin`ca omu` asta ajuta economia. cum? simplu:
jiji stie ca is Pastile si de asemenea vrea in PE (pentru cei care nu stiu e parlamentul european...)
asa ca jiji baga mana lui fina de bodyguard la oi in buzunar si imparte cu nonsalanta bani oamenilor ca sa il aleaga(stiti voi... pomeni electorale). si acuma sa vedeti minune: jiji da bani oamenilor, oamenii duc bani acasa( sau merg direct in birt), dintrodata mana puternica a familiei(a se citi femeia) reinviaza simtind sangele banilor cum ii gadila palma; si care e primul lucru care il va face cu banii proaspat primiti? ati ghicit: shopping:D

deci recapitulam: jiji iasa din inchisoara si da bani oamenilor, oamenii iau banii si ii dau mai departe femeilor, femeile iau banii si ii schimba pe chestii materiale(haine, papuci, accesorii si cateodata mancare) in magazine, magazinele iau banii si isi platesc datoriile la banci, bancile revigorate de capitalul primit incep sa acorde credite, acordand credite, firmele se restructureaza si isi reangajeaza oamenii, bietii muncitori fiind reangajati incep sa isi plateasca darile catre stat: statul traieste!!!!

am obosit. refuz sa mai gandesc asa ca urmeaza concluzia:
ion castiga 50.000 de euro la loterie si ii intrebat de o reporteritza:" si ce o sa faceti cu atatia bani? pai o sa imi platesc datoriile. bine, bine si cu restu` ce-o sa faceti? apoi doamna draga, restu` pot sa mai astepte..."
numa` bine

p.s.: inedit: becali a gasit in celula lui o inscriptie:"elodia a fost aici"

16 Comments »

  • gravatar Anonim

    totuhi, femeia e o veriga destul de importanta..daca nu te-ash fi shtiu m-ai fi enervat cu atata misoginism:P
    sa inteleg k noul tau hobby e politica...man...u must be bored too:P

  • gravatar Anonim

    am o idee ar trebui sa se scoata o clothin' line cu elodia sh scoteam tuuuuataaaa tzara din criza ... sau sa apara in palatu' lu jiji (gen OG) :)) hai noroc !!!!

  • gravatar free

    :)) asta da adevar p fatza :))))))) criza e de gen feminin si la propriu si la figurat

  • :)))))))

  • gravatar Rox

    Femeia...bibelou de portzelan odata, tinta de aruncat vina crizei economice acum...Sau...2 in 1?
    Cred ca ar mai fi de spus ceva pentru ca 2 sa se schimbe in 3 si daca am mai adauga ceva "mild" gen discretie,inteligenta si mister ar iesi 3 in 1 Mild. Numa' bun...:).

  • gravatar Anonim

    ai noroc ca.......altfel nu te-as fi vazut bine:)))not only women shop you know..and even though guys don't visit the lingerie department but buy sports cars and fishing equipment...it's still called shopping:D

  • gravatar Anonim

    cum spuneam...un pic cam misogin

  • misu.trebuia sa te faci analist economic.explicatia crizei in 2 randuri:)).

  • babilon ai dreptate...pui pui pe rosu de nu. problema e ca si jiji asta nu mai are asa multi bani si da el cati da...da femeile nesatule de shopping in veci...o sa se plictiseasca de atata stat pe banca din mall cu 3 plase aduse de acasa si umplute cu haine mai vechi sa creada lumea ca si-au luat toale noi...si atunci femeia merge acasa nervoasa...scandal in familie...divort...avocati...bani...sistem...statul traieste!!!
    si noi bem cafea cu 1 leu...si mancam oua rosii ca mai avem...

  • gravatar printrenori

    bumbut... stii tu ce stii :))
    chis... well orice inginer poate fi economist... doar ca nu vrem:))
    (continuarea era ca nu orice economist poate fi inginer:p)

  • gravatar A

    auzi, stii bancu` ala cu.. "radem, glumim, dar nu parasim incinta..." :)
    nu sunt doar femei d`ale shopingului... is si o gramadaaaaa de barbati... si pt care nu sunteti, cine va imbraca mai? ca doar nu umblati numa in izmene sau.. "de la ajutoare"!
    wake up.. is glume expirate astea..

  • A sa stii moda anilor 80 revine... deci tot ce-a fost expirat revine la moda.. la fel si glumele:p

  • gravatar arianu

    imi place comentariul lui A,in acelasi timp si contracomentariul tau
    .pana acuma ai scris fain ... succes in continuaresi nu uita zical;a:un shut in fund e intotdeauna un pas inainte :)))), lasa dezamagirile in urma si priveste viata cu alti ochi !!!!!

  • multumim de vizita arianu:) si de contrapreimsubnecomentariul tau:D

  • gravatar iulia moro

    Femeile sunt mai responsabile decat barbatii cand vine vorba de gestionarea finantelor, asta arata un studiu international, citat de Reuters si sunt de acord!! :)

  • gravatar yo_nella

    normal k esti de acord, iulia, doar esti fata. ar fi chiar tare acum shi fetele sa ajunga sa fie misogine, i-ar da numai un alt subiect de blog la mishu...ups:-"

Leave a comment