chiar ne temem de femeile puternice?


am citit zilele trecute un post care m-a scandalizat instant. si nu doar ca m-a scandalizat da` mi-a creat si o stare de nervozitate inexplicabila. titlul postului era ca barbatii se tem de femeile puternice.

am vrut sa scriu atunci pe moment un raspuns, dar m-am abtinut. am invatat ca vorbele spuse la manie nu au logica intotdeauna si cu atat mai mult nu vor ajuta la sustinerea vreunei idei sau chiar a unui adevar personal.

oare chiar se tem barbatii de femeile puternice?

cred ca discutia trebuie sa inceapa de altundeva. pentru ca daca incepem discutia din momentul intrebarii, practic acceptam de comun acord ca o lege nescrisa, faptul ca stapanim pe deplin intelegerea termenului sau termenilor de femeie puternica, femeie slaba, femeie normala, barbat normal, barbat puternic, barbat slab.

lucru care nu cred ca se realizeaza. avand in vedere relativismul ideilor ce ne inconjoara, nu mai putem afirma ca stapanim acesti termeni. va dau un exemplu. mi se pare ca l-am mai spus. in trecut, barbat puternic era privit omul care avea familie si mergea si muncea zi-lumina ca sa poata sa isi intretina familia si care avea un set de valori morale foarte bine pus la punct.

in perioada anilor 80-90, la moda, barbatul puternic era cel care era bine facut, un om de actiune care isi permitea sa calce stramb, important era scopul nu mijloacele. era omul care pastra pentru el tot ce il rodea. nu se deschidea, nu isi permitea emotivitatea.

mai nou, barbatul puternic e cel care isi dezvaluie latura sensibila. cel care e atent la detalii, care e opusul brutei. cel care e mai atent la aparenta decat la continut.

asa ca ziceti-mi si mie, care e barbatul puternic? care e femeia puternica?

am auzit ca femeia puternica ar fi cea care e agresiva, desteapta, de succes. oare asa sa fie?
mi-a placut un comentariu de pe blogul respectiv, care afirma ca barbatii nu se tem de femeile puternice, dar aceste femei de fapt devin masculinizate si se comporta ca un barbat. tot ce ii mai ramane atunci barbatului care e interesat de o asemenea femeie este sa se retraga. de ce? simplu. un cuplu e format dintr-un barbat si o femeie. fiecare cu responsabilitatile lui si datoriile aferente. daca femeia preia responsabilitatile si datoriile aferente barbatului, practic il face inutil pe barbat.

ce relatie e aia in care tu ca si barbat te simti inutil? ca sa nu mai vorbesc de absurditatea relatiei in care o femeie se simte inutila?

oare ce inseamna sa fi puternic? sa ai masa musculara? sa ai bani? sa ai succes? sa ai admiratori? sa ai cuvant? sa ai caracter?


aratati-mi o femeie puternica si va voi arata si eu cel putin un barbat caruia nu ii e teama de ea.

28 Comments »

  • gravatar Anonim

    =))..da-mi voie sa rad.Nu va e teama de femeia puternica ..da da.Asa va consolati bineinteles.N-o a fim egali niciodata, nu avem cum, nu suntem creati egali, voi sunteti aia slabi, nu voi faceti copii..(ca si exemplu) , Nu stiu ce inseamna puternica dar presupun ca e una care se poate descurca si singura fara ajutorul vreunui mascul, problema apare atunci cand incepe sa castige mai mult decat el, este ranit in orgoliul lui de cocos.Parerea mea e ca trebuie sa fi puternica, asta ca sa poti trai in vremurile astea.

  • bine anonimo, eu am incercat sa nu jignesc pe nimeni. dar daca ai inceput, asteapta-te la raspuns. tu afirmi ca femeia puternica e cea care se descurca si singura, fara ajutorul unui mascul. perfect. asta explica atunci de ce majoritatea femeilor "puternice" sunt singure. si de ce sar in sus ca barbatilor le e teama de ele. pai nu ne e teama de voi. e doar ca va descurcati si singure. asa ca bafta... si stiu eu un magazin unde se vand pisici.

  • gravatar Anonim

    Pai ideea este urmatoarea voi fugiti cand auziti ca avem salar mai mare decat voi.Deci da o sa ne multumim cu pisici decat cu barbati slabi.(asta ca sa dau definitia).

  • asa ma bucur ca va multumiti cu pisici. cel putin asa nu se perpetueaza prostia.
    sa inteleg ca asta face o femeie puternica. salarul? ma amuzi.

  • gravatar Anonim

    Te intretine pe tine.Mai bine pisici decat specii pe cale de disparitie

  • gravatar Anonim

    parca in martie trebuia sa scrii un post pozitiv la adresa femeilor :))
    femeia puternica e, in primul rand, femeie. daca se masculinizeaza, inseamna ca trebuie sa-si gaseasca un echilibru.
    daca va e voua teama sau nu... stiu doar ca prietenii pe care ii am, vor fete mai destepte sau superioare intr-un anumit domeniu, pentru a se simti provocati. asa ca, din punctul meu de vedere, feminismul unora din ziua de azi, e deplasat.
    cu mult drag, rautate_mica

  • pai martie inca nu e gata... mai asteapta putintel :)

  • gravatar anonim momentan

    Nu mai suport, plec de tot
    Imi iau lumea-n cap
    M-arunc peste bord
    Plec de tot, n-am servici,
    N-am bani, bat pasul pe loc
    Nici prieteni nu am
    O sa mor singur, singur de tot
    Dar singur de tot
    De ce sa mai stau?
    N-am nici un motiv
    Ma simt inutil, n-am nimic din ce vreau
    M-a cautat norocul, dar nu stia unde stau
    Nu stia unde stau, nu stia unde stau, nu stia unde stau

    Plec de tot, departe de tot
    De tot ce-am avut, dar am pierdut
    Plec departe, plec pe Marte
    Si acolo poate mai departe..

  • drum bun.

  • parerea mea proprie si personala este ca analiza unor astfel de lucruri este inutila. Stii de ce?
    pentru ca daca spre exemplu esti impreuna cu cineva si ii gresesti, tu ca femeie sau barbat trebuie sa iti recunosti vina, corect? indiferent ca reprezinti sexul barbatesc sau cel frumos.
    La urma urmei, who cares? cui ii pasa, adica la ce ne ajuta sa dezbatem probl asta ca ba noi fetele suntem mai sus, ba voi baietii...este o chestie care e afectata de generatii intregi si va mai fii sunt convinsa. Fiind fata spun doar ca la urma urmei, intr-un cuplu trebuie sa existe feminitate sensibilitatea femeii iar barbatul ca fiind ocrotitor. Sunt convinsa ca te-ai simtit frustrat faptul ca acel blog sau ce era a pus femeia la un favor asupra barbatului si ca ai considerat poate ca avea puncte tari mai bine dezvoltate in contextul respectiv, insa incearca sa fii obiectiv pentru ca precum atatia indivizi-atatea caractere, la fel si cu atatea femei/barbati-atatea personalitati.
    fiecare suntem diferiti, nimeni nu te pune sa suporti spre ex o pers pe care nu o agreezi dar asta nu iti da dreptul sa generalizezi zicand "femei" in loc de "fata aceea.." sau un exemplu, odata ca nu e de bun augur, a doua oara pt ca fiecare e cu pisicutza sau motanashul lui/ei sau altfel spus, fiecare e cu jumatatea potrivita :)

  • gravatar Anonim

    eu cred k femeia puternica are nevoie de un barbat alturi de ea si k o femeie puternica o sa isi sustina prieteni familia copii prietenu sotu..... tot ce are in jurul ei o sa incerce sa faca cat mai bine dar o femeie puternica este cea care ramane in umbra cea pe umarul carei mai poti plange cea la care poti apela si sti k o sa te ajute atata cat poate.eu cred k ink ii adevarat citatu :"in spatele uni barbat mare se ascunde o femeie puternica"..........deci o femeie puternica no sa se rupa de prieteni si etc ci o sa traiasca in mijlocu si chiar si femeile puternice au nevoie de barbati....... se poate afirma ca este puternuca cand te uiti la ea adik la oglinda ei (sot copii cariera prieten etc si ii merg bine pentru ca se lasa ajutata si ajuta)
    raspuns dat de o fata

  • Eu nu cred în femei puternice, cel puţin nu cu o tărie lumească, nu cu o putere pe care i-o dau un salariu mare şi pisici multe; nu o putere care vine din dorinţa de a demonstra că nu sunt victime dar tocmai prin această necesitate devin victime. O femeie care susţine că e deşteaptă şi ajunge să-şi strige deşteptăciunea de pe acoperişul caselor şi apoi când cei care o aud tind să creadă că numai deşteaptă nu e, va ajunge să-şi înnece amarul crezând că toţi cei care au auzit-o de fapt se tem de ea. Dacă o femeie este puternică nu are nevoie să o demonstreze, este un fapt. Dacă o femeie este înţeleaptă nu trebuie să îşi strige "înţelepciunea" de pe acoperişul caselor. În schimb o femeie profund rănită şi dezamăgită, va ajunge să vrea să se convingă singură că de fapt ea este puternică şi este părăsită sau dată la o parte pentru că bărbaţilor le e teamă de ea. Nu ştiu de ce scopul în viaţă al unei femei (sau a oricui) ar fi să inspire teamă sau să intimideze pe cineva ca să se simtă puternic(ă). Poate doar cineva foarte nesigur ...

  • crys, analiza o fi inutila, doar din perspectiva ca nimeni nu detine un adevar absolut. sau cum zicea cineva, doar oamenii mici umbla cu absoluturi.

    anonim, chiar daca esti fata, sa stii ca m-ai lasat fara cuvinte.

    Bat Melech, sunt de acord cu tine. intotdeauna nesiguranta arata cu degetul, sperand ca asa ne vom lua ochii de pe ea. stii care e baiul cand areti cu degetul? ca un deget il indrepti spre lucru care il acuzi, dar trei degete le indrepti spre tine in acelasi timp....

  • Daca plecam de la premisa ca nu ne tragem din maimuta si ca, deci, Dumnezeu ne-a creat, atunci musai trebuie sa acceptam ca din nu stiu ce motive, El ne-a facut egali, dar diferiti. Ne-a programat pentru cooperare si nu pentru razboi.
    Daca barbatul e determinat genetic sa aiba grija de femeia si familia lui, sa-i hraneasca si sa-i ocroteasca, nu vad de ce m-as apuca eu, ca sa dovedesc ca-s puternica, sa scot sabia si sa stau la gura pesterii sa fugaresc salbaticiunile.
    Iar daca eu am fost programata sa am grija de barbatul meu si de prunci, sa-i iubesc si sa-i hranesc, de ce m-as priva de o familie in care sa ma implinesc ca femeie, de dragul de-a demonstra ca sunt independenta si pot trai toata viata cu jobul si cu pisica?

    Daca a fi puternica inseamna sa renunt la familie de dragul carierei, daca a fi puternica inseamna sa devin pe jumate barbat, atunci vreau sa fiu o femeie slaba! Si fericita!

  • femeia puternica TREBUIE
    barbatul puternic TREBUIE...

    multe trebuinte mai trebuiesc...

    am sa imi dau si eu parerea, sper sa nu ma arunce nimeni de la etaj pe aici;))

    nu sunt de acord cu fetele ce zic: nu avem prieten/iubit/logodnic/sot pentru ca suntem puternice... ci nu au pentru ca normal ca unui baiat nu ii place logica asta... daca as fi baiat nu m-as simti motivat sa demonstrez ca sunt puternic... pur si simplu m-as interesa de o fata ce nu arunca incoace si incolo cu fraze de zdrobire a celuilalt... ci cu una care si atunci cand poate sunt mai slab decat pretind stie sa sprijine, sa ridice, sa iubeasca... pentru mine o astfel de femeie e si inteleapta si puternica...

    in al doilea rand: nu sunt de acord cu barbatii ce zic: nu exista o astfel de fata, ca cea prezentata mai sus... chillout, nu imi fac reclama mie, nu sunt(inca :P ) dar fete din-alea sunt, au fost si singure o perioada suficienta incat sa isi dea seama ca ceea ce se potriveste cel mai bine e o fata alaturi de baiat, nu animale, plante, cariera, pasiuni si teorii ce in momentul in care se indragostesc le sterg cu buretele numit "el e o exceptie"

    mishu... imi place cum ai abordat;) si mersi de comentariile incurajatoare... :)
    take care

  • gravatar Anni

    ooh de cand am asteptat eu un post de genu :D si am atatea idei, dar si o mare problema... sa le ordonez ;)) in viata de zi cu zi, am intalnit tot felu de oameni... si eu zic k fiecare isi are jumatatea.... in sensu ca: sunt femei casnice care cresc prunci, se ocupa de educatia lor, si nu in ultimu rand, au grija de sot...in cazul asta..barbatul e considerat strong, pt k intretine familia, dar sa fim realisti totusi...la ce trai am ajuns sa ducem..tre sa fie afacerist sa isi permita sa lucreze doar el..ma rog.. nu comentez...barbat puternic...si am intalnit si femei care isi permit sa munceasca pt a asigura un trai decent si barbatul sa fie in concediu de paternitate... si care e problema? mereu a fost ideea completarii.. ft bine, dak unu nu poate...de-aia suntem 2...nu poti tu? las k pot eu. aici e problema barbatului dak se simte inferior femeii...desi e in natura lui sa fie el cel care are grija de familie, dar cum lumea evolueaza....noi dak ramanem tot in urma...unde ajungem? oricum e super penal intr-o familie, sa vezi k tu k femeie esti nevoita sa faci si lucrul barbatului, si asemenea femei am intalnit... si ele is de aceeasi parere... decat cu unu din asta, mai bine singura. ma rog...cea mai grea si dureroasa faza e ca...de cele mai multe ori pe toate le facem de capul nostru, uitand sa ne sfatuim cu Creatorul nostru, ori cum noi nu suntem perfecti..apar asemenea baiuri...e o intreaga filosofie... dar mai bine tac :) si ma limitez la atata... toate cele bune :)

  • gravatar Anonim

    Femeile Bibliei
    Imaginea femeii are o istorie lunga. Fiecare secol si, uneori, chiar fiecare deceniu lanseaza tiparul unei femei, tipar ce se incadreaza in mersul timpului.


    Antichitatea a lansat prototipul femeii care poate conduce lumea: Cleopatra. In evul mediu, femeia era ispita, principala vinovata de caderea omului in pacat, vrajitoarea. O data cu trecerea timpului, femeia a ajuns din condamnata la ardere pe rug, bibeloul curtii regale. Treptat, statutul de sedentara a fost schimbat cu cel de revolutionara. Astfel a aparut prima femeie doctor, om de stiinta sau prima femeie care voteaza. Din aceasta perspectiva, secolul XX a cunoscut o evolutie interesanta. Femeia secolului XX a fost: femeia fatala, dupa tiparul Marlenei Dietrich, femeia cuminte a anilor ’50, preocupata de casa, familie si de noile inventii in materie de bucatarie, femeia anilor ’70, promotoare a libertatilor de orice fel, si femeia de cariera, a carei epoca se intinde pana astazi.
    Biblia incearca sa promoveze o altfel de femeie. Femeia deosebita, care se ascunde in spatele oricarui barbat puternic. Ne-am obisnuit sa catalogam femeia din vechime drept una care nu stie decat de casa si copii. Trecand insa dincolo de valul care-i acopera fata, de aluatul pe care-l framanta cu o mana si de copilul pe care-l leagana cu cealalta sau pe care-l supravegheaza cu atentie prin despartitura cortului, desoperim o femeie cu o vointa puternica. O femeie care stie ce vrea si lupta pentru acest lucru. O femeie care poate schimba lumea si care stie intotdeauna sa iasa intr-un fel sau altul din anonimat.

  • gravatar Anonim

    In peisajul biblic, femeia trece drept un personaj dinamic. Mainile ei au intotdeauna o ocupatie, iar piciorul o poarta oriunde prezenta ei conteaza. Cuvintele ei sunt porunca pentru slujitorii casei, gata sa-i indeplineasca fiecare cuvant. Casa ei este pusa la adapost, indiferent de anotimp, si intotdeauna pregatita sa-si primeasca oaspetii. “Ea face rost de lana si de in si lucreaza cu maini harnice; ea este o corabie de negot, de departe isi aduce painea. Ea se scoala cand este inca noapte si da hrana casei sale. Nu se teme de zapada pentru casa ei, caci toata casa ei este imbracata cu caramiziu” (Proverbe 31,13-15; 21).
    O astfel de femeie era sotia patriarhului, conducatorul bogat al familiilor ce aveau sa intemeieze mai tarziu poporul Israel. Ea trebuia sa aiba grija de nevoile acestor familii, sa aiba grija sa nu le lipseasca nimic din cele necesare. Rebeca, sotia lui Isaac, sau Sara, sotia lui Avraam, pot ilustra cu succes acest model.
    Femeia prezenta pe paginile Biliei poate fi, uneori, si femeia de cariera. “Ea se gandeste la un ogor si-l cumpara. Din rodul muncii ei sadeste o vie; ea face camasi si le vinde si da cingatori negustorului” (Proverbe 31,16.24). O femeie de cariera este o femeie care ia initiativa. Ea nu va sta in coltul ei, asteptand ca altii sa-i spuna ce sa faca, ci va actiona, urmarind insa intotdeauna binele familiei. Ei nu-i va fi teama de gura lumii, cata vreme stie ca ceea ce face este conform pricipiilor ei de viata. Lidia, vanzatoarea de purpura, a fost o astfel de femeie. Biblia vorbeste despre ea ca despre una dintre primele femei crestine din Macedonia. Si nu era lucru usor sa fii crestin in secolul intai. Acest lucru atragea dupa sine persecutii. Dar in ciuda acestui fapt, Lidia a acceptat si apoi a fost urmata de intreaga ei familie. Cu siguranta, vorba ei avea greutate in casa. Mai mult decat atat, Lidiei nu i-a fost teama sa-l gazduiasca in casa ei pe apostolul Pavel, dupa ce acesta a fost eliberat din inchisoare. Vanzatoarea de purpura stia clar in ce crede si nu se temea sa spuna lucrul acesta in fata lumii intregi.

  • gravatar Anonim
    Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
  • gravatar Anonim

    O alta femeie deosebita este mama imparatului Lemuel, amintita in capitolul 31 al cartii Proverbe. Nu ni se spun foarte multe lucruri despre ea, dar cuvintele catre fiul ei, rezumate la cateva sfaturi despre cum ar trebui sa fie o sotie buna, spun mult mai mult decat o cronica detaliata a faptelor ei. Ea il indeamna pe Lemuel, fiul ei, sa-si gaseasca o nevasta dispusa sa slujeasca, sa se puna la dispozitia altora, sa fie un ajutor de nadejde la vremea potrivita. “Ea isi intinde mana catre cel nenorocit, isi intinde bratele catre cel lipsit” (Proverbe 31,20).
    Cleopatra nu a fost singura femeie din vechime care, intr-un fel sau altul, a condus lumea, care a tinut in mainile ei vietile a mii de oameni. Biblia vorbeste despre Estera, sotia imparatului Ahasveros, conducatorul Imperiului Medo-Persan. Ea a fost pusa in situatia de a alege intre viata poporului ei, poporul evreu, si un trai linistit la curte. Intelegand ca misiunea ei era aceea de a-i ajuta pe cei a caror viata tinea de un simplu gest, a ales sa-i vorbeasca sotului ei despre poporul condamnat la moarte printr-un decret. Se stia ca sotia nu avea voie sa se prezinte inaintea imparatului, decat daca era chemata. Altfel, era condamnata la moarte. Mai exista insa o portita de scapare. Daca in momentul aparitiei ei imparatul ii intindea sceptrul sau, era salvata. El dovedea astfel ca ea se bucura de privilegii deosebite. Si totusi, pentru poporul ei, Estera a riscat. S-a prezentat inaintea imparatului, chiar daca stia ca exista posibilitatea sa fie condamnata la moarte. A fost insa primita si ascultata. Iar printr-un plan bine pus la punct, a reusit sa-si salveze poporul. Femeia Bibliei este cea care intelege ca viata nu trebuie traita intr-un spatiu restrans, doar pentru sine, ci trebuie sa se intersecteze cu a altora.
    Ce s-ar putea spune despre sotul unei astfel de femei? Cum este vazut de ceilalti? Cum isi vede el sotia? Tot Biblia ne ofera raspunsul. “Barbatul ei este bine vazut la portile cetatii, cand sade cu batranii tarii” (Proverbe 31,23). El spune despre ea: “Multe fete au o purtare aleasa, dar tu le intreci pe toate” (Proverbe 31,29). “Fiii ei se scoala si o numesc fericita” (Proverbe 31,28); ea “este imbracata in tarie si slava si rade de ziua de maine” (Proverbe 31,25).

  • gravatar unu mic si verde

    Anni, eu m`am simtit inferior aseara ? :))

  • Problema este greşit pusă.î
    De fapt, nouă, bărbaţilor, ne e teamă de ... orice femeie! Exact atât cât femeilor le este teamă de bărbaţi!
    Nu suntem egali, decât din punct de vedere al drepturilor. În rest, suntem complementari.
    Unul fără celălalt suntem neîmpliniţi!

  • 'Unul fără celălalt suntem neîmpliniţi!'


    Subscriu!

  • si mie imi place ideea de complementaritate:)

  • Nu este deloc "o idee de complementaritate", ci, este adevărul! Indiferent dacă ne place sau nu, nu suntem superiori femeilor, aşa cum nici ele nu ne sunt inferioare ori superioare. Suntem "condamnaţi" să ne trăim viaţa ÎMPREUNĂ! Cineva spunea că poţi fi bogat singur, poţi avea succes singur, dar, pentru a fi fericit, trebuie să fmi ... doi!

  • gravatar Anonim

    Sunt femeie. Mi-ar placea sa cred ca sunt puternica, prin ceea ce inteleg eu ca fiind puternic intr-o femeie. Isus, e El Shaddai, Atotputernicul, dar a venit aici si s-a lasat batjocorit si omorat din dragoste. Eu cred ca asta e adevarata putere intr-o femeie. Sa poti sa existi foarte bine si fara nici o problema fara barbatul de langa tine, si cu toate asta sa nu incerci sa-l domini numai ca sa-ti arati "puterea".

    Emma

  • Imi pare rau draga barbat ca te-am scandalizat! In fapt, nu inteleg de ce ti se urca adrenalina atat de repede. Pur si simplu am prezentat niste fapte concrete. Chiar un barbat mi-a dat ideea de a scrie acest articol. Acum, nu trebuie sa o iei ca pe faptul ca exista doua tabere. Una de sex masculin si una de sex feminin! NU! Niciodata! Pur si simplu TREBUIE sa incercam sa ne intelegem unii cu altii, sa ne descoperim defectele, sa le acceptam si sa convietuim in planul pe care-L are El pentru noi!

  • gravatar Anonim

    http://easy-iulia-maria.blogspot.com/2012/01/sunt-inconjurata-de-femei-frumoase.html

Leave a comment